Onze specialisaties

Als gediplomeerde pedicure's – en lid van brancheorganisatie ProVoet – hebben wij ons na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. 

Zo zijn wij nog meer allround geworden in het uitoefenen van ons beroep. Daarom kunnen wij u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

 

Behandeling van ingroeiende / ingegroeide nagels

Een verkeerd verzorgde of verkeerd geknipte nagel kan klachten veroorzaken. Veel mensen knippen de hoeken van hun nagels weg. Hierdoor neemt de kans op ingroeien van de nagels toe.
 

Diversen oorzaken van een ingegroeide nagel:

                                                  Het te kort en slordig knippen van de nagel, waardoor de nagel kan ingroeien

                                                  Het dragen van te nauwe en te puntige schoenen die de tenen samendrukken.

                                                                        Het dragen van puntige schoen met hoge hakken.

 

                                         Een overdreven dikke nagelplaat, waarvan de rand in een diepe nagelwal verdwijnt.

               Voetafwijkingen zoals de platvoet en de knikvoet, waarbij de druk op de binnenkant van de nagelplooi van de teen groter is dan normaal.

Door het stoten van de nagel of het neervallen van zware voorwerpen op de teen.

Chronische bedlegerigheid met daarbij een slechte nagelverzorging.

Verweking van de weefsels door zweetvoeten of overdreven gebruik van warme voetbaden waardoor de nagelwal te zacht wordt.

Methoden om ingroeiendende nagels te behandelen:

BS spange

Spanveertje / nagelbeugel (3TO)

de Ross Fraiser techniek

Orthonyxie of een nagelbeugel is een hulpmiddel dat op de nagel wordt bevestigd om een rondgegroeide of een ingroeiende nagel recht te maken of tijdelijk de verhoogde druk van de nagel in de nagelsulcus (nagelwal) te verminderen.

 

Hierdoor wordt de nagel langzaam vlakker en verdwijnen uw pijnklachten vrijwel direct. 

De beugel wordt vastgezet op de nagelplaat en groeit mee met de nagel. Na ongeveer 6 weken wordt tijdens de controle bij uw pedicure de beugel eventueel verwijderd en opnieuw met extra spanning teruggeplaatst. Is de nagelbeugel bevestigd met een laagje gel (afhankelijk van het soort beugel) dan hoeft u geen rekening meer te houden met de beugel tijdens kousen aantrekken en u kunt gewoon douchen of zwemmen.

Bekeken zal worden welke vorm van nagelregulatie het geschikt is.

 

Nagelreparaties

De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Deze zogenaamde nagelprothese kan worden vervaardigd door middel van gel of acryl. De nagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.

Het doel van het plaatsen van een kunstnagel is medisch gezien verantwoord. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.

Een reparatie van de nagel geeft fantastische resultaten bij het corrigeren van teennagels. Uw teennagel kan weer gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd of gecorrigeerd worden zodat u weer een mooie esthetisch, goed verzorgde teennagel heeft.

De gel is in meerdere kleuren verkrijgbaar en/of te mengen zodat er een moderne kleur verkregen wordt of een meer natuurlijke kleur. De gelnagel kan gewoon gelakt worden et als de natuurlijke nagels, maar kan ook in een bedekkende teint vermengd worden om bijvoorbeeld een schimmelnagel te bedekken en er weer fris uit te laten zien. De gelnagel is goed toe te passen bij zowel mannen als vrouwen, daar de gel in natuurlijke kleuren verkrijgbaar is.


Waarvoor kan een nagelprothese dienen?
Vervanging van (gedeeltelijk) ontbrekende nagels

Correctie van vervormde nagels

Behandeling en begeleiding van ingroeiende nagels

Beschermlaag voor beschadigde of versplinterde nagels

Versterking van zwakke nagels